📖 🎥 Staat totalitarisme in de sterren geschreven? Dubbelinterview met professor klinische psychologie Mattias Desmet en evolutionair astroloog Kaypacha

Op 12 juli had ik een dubbelinterview met professor klinische psychologie Mattias Desmet en evolutionair astroloog Kaypacha. Het interview werd via livestream op YouTube uitgezonden.

Nadat de laatste in zijn wekelijkse Pele Reports van 1 juni 2022 inging op een interview dat hij had gezien met Mattias Desmet vroeg ik het tweetal samen te komen voor een dubbelinterview.

Vertrekpunt was het boek De psychologie van totalitarisme van Mattias Desmet. Een boek dat met grote overtuigingskracht uiteenzet hoe, zoals Hannah Arendt reeds voorzag, een nieuw soort totalitarisme geleid door bureaucraten en technocraten zou oprijzen.

In het gesprek zet Mattias uiteen hoe het proces van massavorming nu gaande is: de toename van eenzaamheid (In De eenzame eeuw onderzoekt Noreena Hertz de wereldwijde eenzaamheidscrisis onder jongeren en ouderen in de 21e eeuw), het verlies aan betekenis (antropoloog David Graeber introduceerde de term ‘bullshit jobs’), vrij zwevende frustratie en agressie op zoek naar een zondebok tot uiteindelijk geweld en wreedheden tegen een deel van de bevolking dat niet meegaat met de massa.

Evolutionair astroloog Tom ‘Kaypacha’ Lescher die in een eerder interview op Re-story de tijd waarin we nu leven al vergeleek met een haardroger in een badkuip, zet in dit gesprek uiteen hoe de stand van de planeten met de overgang van het Vissentijdperk naar het Watermantijdperk, het einde van het patriarchaat, het einde van Kali Yuga aansluit bij de bevindingen van Mattias.

Een meer uitgeschreven verhaal van dit dubbelinterview volgt nog op deze pagina die ik later zal updaten.

Het hele gesprek kan je alvast hier op YouTube herbekijken ...


Een vraag aan jou voordat je hier vertrekt …

Wat ons interesseert is wat de Re-stories die we maken met je doen. Het gaat niet alleen om bereiken, maar vooral om beraken.

Graag horen we in de comments hieronder dan ook wat dit verhaal met jou doet.

En delen op jouw social media mag altijd!