📖 Neutrale zone

Zo buiten, zo binnen. In de zoektocht naar een nieuw verhaal gaat het vaak over de hardware - economie, technologie, wet- en regelgeving. Minder vaak gaat het over de software: hoe we denken, kijken en voelen. Daarom deel ik tweewekelijks een dagboekfragment om even stil te staan en met andere ogen te zien. Een ontdekkingstocht naar wat de spiegels van het leven ons voorhouden.

Soms is er echt chaos in mijn hoofd. En een gevoel van onrust. Er is zoveel te doen, zoveel rollen die ik op een dag opneem …

Twee weken geleden was er de ‘week van de creatieve generalist’ georganiseerd door Sylvia Derom. waarbij ik een workshop volgde in het Parkbos, begeleid door Nathalie Delporte: voor elke rol in mijn leven nam ik letterlijk een andere plek in: als mama tussen de bosjes, als CEO van Re-story op een open plek in de zon, als podcast-editor onder een afdakje …

De uitkomst van de oefening? Door naast de rollen een plek te kiezen op het wandelpad, creëerde ik voor mezelf overzicht en een rustpunt. Een neutrale zone om even te schakelen vooraleer naar het volgende te gaan.


Een vraag aan jou voordat je hier vertrekt …

Wat ons interesseert is wat de Re-stories die we maken met je doen. Het gaat niet alleen om bereiken, maar vooral om beraken.

Hoe creëer jij jouw neutrale zone?

We horen het graag van je in de comments hieronder …