📖 Leven in balans

Zo buiten, zo binnen. In de zoektocht naar een nieuw verhaal gaat het vaak over de hardware - economie, technologie, wet- en regelgeving. Minder vaak gaat het over de software: hoe we denken, kijken en voelen. Daarom deel ik tweewekelijks een dagboekfragment om even stil te staan en met andere ogen te zien. Een ontdekkingstocht naar wat de spiegels van het leven ons voorhouden.

Manfred Antranias Zimmer via Pixabay

Alles in het leven draait om balans. Om evenwicht vinden tussen twee uitersten: durf en angst, hard en zacht, doorzetten en stilstaan, yin en yang. Waarbij ik niet bedoel: het vinden van het middelpunt en daar blijven staan. Stil blijven staan. Nee, ik bedoel constant het juiste evenwicht proberen vinden en rond dat evenwicht blijven balanceren.

Die balans zoeken en onderzoeken zit in alles. In grotere dingen maar zeker ook in hele kleine, alledaagse dingen zoals koken, tafel dekken, fietsen, jezelf wassen en aankleden. Elke handeling kan je functioneel doen, vlot en stevig. Of eerder in zachtheid, rustig, bewust. Met volle aandacht beschikbaar, zoals Martin Schravesande het in zijn verhaal noemt.

Het is de kunst om alles tegelijkertijd (hard én zacht, snel én langzaam), bewust en met volle aandacht te doen. Eerst klein oefenen, bij en met jezelf. Om het daarna in gepaste vorm aan de buitenwereld te kunnen schenken.

Leven in balans.


Een vraag aan jou voordat je hier vertrekt …

Wat ons interesseert is wat de Re-stories die we maken met je doen. Het gaat niet alleen om bereiken, maar vooral om beraken.

Wat doe jij om de voor jou juiste balans te vinden?

We horen het graag van je in de comments hieronder …