Terug naar alle evenementen

Gent2030 Doe­ners en (om)denkers fes­ti­val


  • Gent, Vlaams Gewest, 9000 Belgium (kaart)

In 2030 leveren België en Cyprus de Europese Culturele Hoofdstad  en Gent is kandidaat! Om deze kandidatuur kracht bij te zetten, wordt het Doeners- en (om)Denkersfestival georganiseerd. Het festival is bedoeld als een leeromgeving om doeners en omdenkers uit parallelle werelden en verschillende gemeenschappen in de stad met elkaar te verbinden. Want al doende, leren we!

Tijdens inspiratiesessies, workshops, debatten, denksessies, wandelingen en fietstochten wordt iedereen uitgenodigd om mee te bouwen aan de toekomst van ‘Gent als Space of Belonging’. We delen kennis, methodes en inspiratie en gaan met elkaar in dialoog om samen een antwoord te formuleren op deze vragen:

Waarom en voor wie willen we een Culturele Hoofdstad zijn? Hoe gaan we dit samen aanpakken en hoe kan Gent zich onderscheiden? Welke waarden willen we als stadsmakers vooropstellen? Welke rol kan een sleutelmoment als Culturele Hoofdstad van Europa in 2030 spelen in de transitie van onze stad en hoe kan Gent andere steden in Europa inspireren?

Iedereen die zich als doener of (om)denker ziet, is welkom om mee te denken! En daarom doet Re-story ook mee, net als Re-story coöperant Steven Vromman.

Alle sessies zijn gratis en vrij toegankelijk.

Bekijk het volledige programma hier.

Registreren kan via deze link.

Eerdere gebeurtenis: 3 oktober
Futurotopia