📖 Druk op de ketel

Zo buiten, zo binnen. In de zoektocht naar een nieuw verhaal gaat het vaak over de hardware - economie, technologie, wet- en regelgeving. Minder vaak gaat het over de software: hoe we denken, kijken en voelen. Daarom deel ik tweewekelijks een dagboekfragment om even stil te staan en met andere ogen te zien. Een ontdekkingstocht naar wat de spiegels van het leven ons voorhouden.

Wegwijzers in Oostende (België)

Een tijdje geleden renden we met een groepje van vier naar het station om de trein te halen. Verdorie, net te laat.

“Ik heb mij zo vaak gehaast voor de trein toen ik nog in Brussel werkte. Dat doe ik niet meer. Moet jij je vaak haasten?”

“Ja, ik altijd. Ik vertrek altijd te laat. Ik zet mezelf altijd onder druk.”

Jezelf onder druk zetten. Dat herken ik ook. Als ik bijvoorbeeld de trein wil halen, dan vertrek ik op tijd. Maar via de app zie ik dan dat, als ik nog iets sneller doorstap of fiets, ik misschien toch nog een trein vroeger kan halen. Waarom? Geen idee. De afspraak wordt daardoor niet vervroegd, ik ben er dan alleen vroeger.

En dat mezelf onder druk zetten ervaar ik niet alleen bij het halen van een trein. Ook tijdens het koken, kuisen … zelfs tijdens het lezen van een boek voel ik onrust en gejaagdheid. Waarom toch? Even een minuutje stilstaan en voelen 😉


Een vraag aan jou voordat je hier vertrekt …

Wat ons interesseert is wat de Re-stories die we maken met je doen. Het gaat niet alleen om bereiken, maar vooral om beraken.

Als je het gevoel van jezelf onder druk zetten herkent … wat helpt jou dan om dit gevoel te doorbreken?

We horen het graag van je in de comments hieronder …