📖 Met andere ogen zien

Zo buiten, zo binnen. In de zoektocht naar een nieuw verhaal gaat het vaak over de hardware - economie, technologie, wet- en regelgeving. Minder vaak gaat het over de software: hoe we denken, kijken en voelen. Daarom deel ik tweewekelijks een dagboekfragment om even stil te staan en met andere ogen te zien. Een ontdekkingstocht naar wat de spiegels van het leven ons voorhouden.

M.C. Escher

Onlangs had ik een mooi gesprek met Re-story coöperant Jan Lagast. We hadden het onder andere over community-activiteiten en het gevoel van engagement. Eerlijk is eerlijk, als organisator voel ik me soms teleurgesteld door de lage opkomst ondanks de tijd en energie die er naartoe gaat om mensen aan te sporen naar een activiteit te komen. En zeker als ik dan hoor dat de voorkeur gegeven wordt aan een betalende opdracht: is werk belangrijker dan bouwen aan een nieuw verhaal?!

Die teleurstelling voel ik niet meer … sinds vorige week.

Jan vertelde me over zijn doel met Impact Builders: een nieuw business DNA introduceren in Europa door florerende bedrijven te bouwen, een positieve impact te maken en de lessons learned te verspreiden.

Gisterochtend had ik een gelijkaardig gesprek met Re-story coöperant Ilse Schorrewegen. Met haar bedrijf Kantelpunt helpt ze mensen kantelen in werk en leven zodat ze meer richting en rust ervaren en zich onderdeel voelen van een groter geheel waar ze met plezier zorg voor dragen.

Jan, Ilse en eigenlijk alle Re-storianen zijn elk op hun eigen manier bezig met wat Re-story ook als hoger doel ziet: de kijk van de mens op zichzelf en de wereld veranderen en zo bij te dragen aan een nieuw verhaal dat hoop geeft en activeert.

In die zin voel ik niet langer frustratie en teleurstelling. Enkel trots op waar onze communityleden mee bezig zijn!

Lesson learned voor mij: breder kijken dan enkel vanuit mijn positie en mijn behoeften.

Next step: momenten creëren op een plaats en tijd die voor de meesten uitkomt zodat al die mooie mensen met hun hoopvolle initiatieven met elkaar kunnen verbinden.

De toekomst is een gezamenlijke onderneming!


Een vraag aan jou voordat je hier vertrekt …

Wat ons interesseert is wat de Re-stories die we maken met je doen. Het gaat niet alleen om bereiken, maar vooral om beraken.

Wanneer krijg jij het gevoel dat je echt bij een activiteit wil zijn?

We horen het graag van je in de comments hieronder …