📖 Wat biedt toegang tot creativiteit en kunst? vroeg kunstenaar Marc Mestdagh zich af

Community 2022 - Marc Mestdagh

In het dagelijkse leven gebruiken we een identiteitskaart, rijbewijs, lidkaart, bankkaart, badge voor toegang tot diensten en producten. Wat biedt toegang tot creativiteit en kunst? vroeg kunstenaar en Re-story coöperant Marc Mestdagh zich af

Met de assemblage-reeks Community plaatst Marc Mestdagh een denkbeeldige sleutel centraal. Een ID-kaart die zijn plaats opeist in de omgeving.

Die omgeving is nu eens intiem, harmonieus, poëtisch, met weinig tegenkanting. Dan plots steekt dreiging en vijandigheid op, met kabels en draadspanners als bescherming. Objecten uit het verleden versmelten met vondsten van nu.

De assemblages staan op zichzelf en haken op elkaar in. Materiaal en compositie zijn niet wat ze lijken. Het werk dwingt om met andere ogen te kijken. Het maakt de toegang tot kunst tastbaar.

De reeks telt inmiddels tweehonderd werken, maar de droom van Marc is een werk, een creatieve ID, voor ieder mens op aarde. We hebben immers allemaal een kunstenaarsmindset meent kunstenaar Merlijn Twaalfhoven die in dit interview op Re-story uiteenzet waarom we de kunstenaar in onszelf nodig hebben om de wereld te redden.

Een deel van de werken uit de reeks Community stelt Marc Mestdagh tentoon tijdens de Algemene Vergadering van cv Re-story op 22 juni 2023.

Mijn tegenstem - Marc Mestdagh

Bezonken rood - Marc Mestdagh

Mondriaan - Marc Mestdagh

Sleutelwerk - Marc Mestdagh

Grenzeloos - Marc Mestdagh

Ik behoor niet meer maar ik beheers het beven - Marc Mestdagh

Serendipity - Marc Mestdagh

Spindoctor - Marc Mestdagh

Wolfskers - Marc- Mestdagh

This is the room, the start of it all - Marc Mestdagh

communiy - Marc Mestdagh

Periscope - Marc Mestdagh

Meer over Marc Mestdagh, bezoek zijn website.


Een vraag aan jou voordat je hier vertrekt …

Wat ons interesseert is wat de Re-stories die we maken met je doen. Het gaat niet alleen om bereiken, maar vooral om beraken.

Wat is jouw creatieve ID?

We horen het graag van je in de comments hieronder …