📖 Gedachten

Zo buiten, zo binnen. In de zoektocht naar een nieuw verhaal gaat het vaak over de hardware - economie, technologie, wet- en regelgeving. Minder vaak gaat het over de software: hoe we denken, kijken en voelen. Daarom deel ik tweewekelijks een dagboekfragment om even stil te staan en met andere ogen te zien. Een ontdekkingstocht naar wat de spiegels van het leven ons voorhouden. Met als doel de kijk van de mens op zichzelf te veranderen en zo bij te dragen aan een nieuw verhaal dat hoop geeft en activeert.

Foto genomen in Café Zeezicht -Antwerpen Berchem

Gedachten. Ze zetten zich vast en zwellen aan. Als een teek die zich op je huid vastzet en zich vol bloed zuigt. In eerste instantie heb je het niet eens door. Maar na een tijdje beginnen ze je te vermoeien en je gemoed te beïnvloeden. Pas dan merk je dat ze er zitten.

Gelukkig zijn die gedachten niet onoverkomelijk en kunnen ze terug losgelaten worden. Negeer ze dus niet, eens je ze hebt opgemerkt. Ook al hebben ze zich zo vastgezet en vol gezogen. Durf ze aan te kijken en vast te pakken. Liefde-vol en oordeelloos.

Heel simpel. Alleen niet altijd gemakkelijk.


Een vraag aan jou voordat je hier vertrekt …

Wat ons interesseert is wat de Re-stories die we maken met je doen. Het gaat niet alleen om bereiken, maar vooral om beraken.

Wat doe jij als gedachten je in hun greep hebben?

We horen het graag van je in de comments hieronder …