📖 Diversiteit

Zo buiten, zo binnen. In de zoektocht naar een nieuw verhaal gaat het vaak over de hardware - economie, technologie, wet- en regelgeving. Minder vaak gaat het over de software: hoe we denken, kijken en voelen. Daarom deel ik tweewekelijks een dagboekfragment om even stil te staan en met andere ogen te zien. Een ontdekkingstocht naar wat de spiegels van het leven ons voorhouden.

Foto door Stephan Eickschen via Unsplash

Vanochtend kreeg ik een mooi inzicht.

Ik luisterde naar een podcast waarin Susan Smit, schrijfster van onder andere De wijsheid van de heks, vertelt dat diversiteit is wat we nodig hebben in deze wereld: “Laat duizend bloemen bloeien. Juist in de veelheid ontstaat de grootste kracht. Niets wat er niet mag zijn of geen plek heeft. Juist die veelheid aan stemmen en kleuren en meningen en alles zorgt voor een evenwichtige samenleving.”

Dat werkt dus ook zo voor en in mezelf, dacht ik. Er hoeft niks weggedrukt te worden.

Alle mooie en minder mooie kantjes van mezelf, de stemmetjes in mijn hoofd … Alles heeft een tijd en een ruimte en mag er zijn.

Graag zelfs.

Dat zorgt voor een evenwichtig leven. In mezelf en in de samenleving.


Een vraag aan jou voordat je hier vertrekt …

Wat ons interesseert is wat de Re-stories die we maken met je doen. Het gaat niet alleen om bereiken, maar vooral om beraken.

Welke meerstemmigheid leeft er in jou?

We horen het graag van je in de comments hieronder …