Terug naar alle evenementen

De Idealenschool

  • Legima Normaalschoolstraat 23 9000 Gent Belgium (kaart)

Voor idealisten die zoeken naar houvast

Zit je vol met idealen en weet je niet waar te beginnen? Wil jij van betekenis zijn, maar weet je nog niet hoe? Of heb je een idee, en wil je er nu echt mee aan de slag? Dan is de avondschool jouw stok achter de deur.

In deze cursus ga je in zes avonden van ideaal naar uitvoering. Samen met een groep (beginnende) idealisten word je stilgezet: wat vind ik belangrijk, wat grijpt me aan, waarom? 

Vervolgens verken je jouw mogelijkheden: Waarbij wil ik betrokken zijn? Wat is mijn kracht? Waar heb ik zin in en wat is haalbaar?

Daarna ga je het experiment aan en doe je ervaring op met jouw ideaal. Of je nu vrijwilliger wilt worden, sociaal ondernemer, of wil veranderen van baan: in deze cursus kom je erachter. We verzekeren je dat je nog tijdens het traject op pad gaat om het uit te proberen. 

Aan het eind van de cursus weet jij wat je ideaal is en hoe jij daar vanuit jouw talent en mogelijkheden aan kunt bijdragen. Sterker nog, je bent al begonnen!

De laatste avond van de idealenschool is het slot-event voor alle kersverse idealisten die de avondschool hebben gevolgd in de verschillende steden. We komen bij elkaar in Utrecht, horen van elkaars idealen, vieren wat er is bereikt en leggen nieuwe verbindingen voor de toekomst.

Bevlogen docenten

Re-story coöperanten Pascaline Louwagie & Björn Accoe

Praktische info

6 dinsdagavonden van 19.30 – 22.00: 16 april, 23 april, 7 mei, 21 mei, 4 juni

Locatie: Normaalschoolstraat 23 – Gent
Gezamenlijk slot-event op 18 juni in Utrecht.

Kosten: €485 (gespreide betaling mogelijk)