Terug naar alle evenementen

Transitie Vlaanderen: Klimaat kompas, welke koers kiezen we?

  • Maakleerplek Stapelhuisstraat 13-15 Leuven Belgium (kaart)

Transitie Vlaanderen, De Transformisten, Act4Change, Impact Festival, Re-story en Festival van Verbinding verwelkomen je voor een inspirerende en verbindende namiddag in de Maakleerplek in Leuven.

In deze transitietijd zoeken we naar manieren om samen te leven binnen de grenzen van onze planeet. Verschillende duurzame toekomstpistes geven hierbij richting.

Pieter Boussemaere en Steven Vromman schreven elk een boek waarin ze een positief antwoord bieden op de uitdagingen waar we voor staan. De een heeft het over hoop in technologie, de ander over hoop op veerkracht.

Waar vinden verschillende perspectieven elkaar en hoe kunnen ze elkaar versterken? Nadat beide mannen hun visie uit de doeken doen, gaan we met hen in dialoog. Vragen uit het publiek zijn de basis van het gesprek.

Steven Vromman is milieu¬activist, hij werd bekend als Low impact man. Hij creëerde theatershows en schreef meerdere boeken over ecologie, waaronder de post-apocalyptische roman Amor mundi. Zijn nieuwe boek Hoop, een kompas in turbulente tijden wil lezers helpen om beter en meer verbonden te leven, als voorbereiding op klimaat- en andere schokken.

Pieter Boussemaere is auteur en docent klimaat en wereldgeschiedenis. In 2018 verscheen zijn recentste boek Tien klimaatacties die werken. Daarin vertrekt hij van de naakte feiten. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek biedt hij tien individuele acties die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Hij schreef eerder al Eerste hulp bij klimaatverwarring. Waarom de opwarming van de aarde veel meer is dan een milieuprobleem.

Na dit boeiende gesprek gaan we aan de slag en brengen ideeën voor lokale duurzame initiatieven samen in de Open Space.

Praktische informatie

VOOR WIE? Voor iedereen die zich inzet of wil inzetten voor de transitie naar veerkrachtige duurzame gemeenschappen.
WANNEER? Zaterdag 13 mei 2023 van 13u tot 18u
WAAR? Maakleerplek, Stapelhuisstraat 13-15 in Leuven (op 10 minuutjes wandelen van Station Leuven)
INKOM? €15 (2 drankbonnen inbegrepen)