Terug naar alle evenementen

SIF: De kracht van chaos

  • Muntpunt Munt 6 1000 Brussel Belgium (kaart)

De Sociale InnovatieFabriek organiseert een ochtend rond ‘De kracht van chaos’.

De wereldwijde actualiteit weerspiegelt de algehele onrust in de wereld. Het lijkt alsof we in een permanente polycrisis zitten. Die onrust in de wereld weerspiegelt de onrust in onszelf. Het boek Omarm de Chaos beschrijft uitgebreid alle transities die gaande zijn: van landbouw en zorg tot circulair en economie. Allemaal mooi op zichzelf. Allemaal samen vragen deze transities - vraagt deze chaostijd - zoals het boek beschrijft om een nieuw, groot verhaal.

Hoe systemen openbloeien en vastlopen

Welk verhaal? Je hoort er deze ochtend meer over tijdens een innerlijke reis door het thema chaos met de voorstelling 'De illusie van machteloosheid' van Elke Leyman, met wie Mischa het boek 'Disrupt Jezelf' schreef. Je krijgt inzichten over hoe soms eeuwenoude verhalen ons in deze chaos hebben gestort en hoe die verhalen ons eigen leven en handelen beïnvloeden.

We luisteren ook naar jou. Je ervaart bij deze samenkomst ook aan den lijve hoe een systeem openbloeit en hoe het vastloopt en uitdooft. Afsluitend met een korte film ga je naar huis met het besef voor welk belangrijk en groot nieuw verhaal jij en wij allemaal in deze chaostijd geboren zijn.

Praktische info

Wanneer
dinsdag 5 december 2023
9:15: onthaal
9:30 – 12:30: event

Waar
Muntpunt, Zaal Mallemunt
Munt 6, 1000 Brussel

Prijs
35 euro

Eerdere gebeurtenis: 2 december
Oikos: Groene Academie
Latere gebeurtenis: 12 december
Oikos: Boekvoorstelling ‘Omgroei’