Terug naar alle evenementen

Met Re-story naar het theater: Gij zijt het met Jozefien Mombaerts en Johan Heldenbergh

  • NT Gent Schouwburg Sint-Baafsplein 17 9000 Gent Belgium (kaart)

Extra leuk aan deze Re-story activiteit is dat Jozefien Mombaerts coöperant van Re-story is.

In 'GIJ ZIJT HET' voeren twee mensen een filosofisch, politiek gesprek over liefhebben in wat wetenschappers ‘de eenzaamste eeuw’ noemen. Ze vragen zich luidop af of het ons niet afgeleerd wordt om liefdevol in verbinding te gaan met elkaar.

Eenzame mensen consumeren nu eenmaal meer en beter. Wat is het alternatief voor 'Tinder' en 'Blind Getrouwd'? Tegelijk is de voorstelling een lichamelijke poging om, pijnlijk genereus, een onbewuste, passionele kwetsbaarheid te tonen.

GIJ ZIJT HET  is een pleidooi voor de irrationele liefde, voor het grenzeloze liefhebben tegenover de efficiënte zoektocht naar de meest doeltreffende relatie. Worden we in ons liefhebben geleid door de maatschappij waarin we leven? Hoe cultureel bepaald is liefde? Moeten we opnieuw leren liefhebben?

Jozefien Mombaerts probeert in haar werk de kwetsbaarheden van de mens bloot te leggen. Theater als medium dat onderzoekt, bevraagt, troost, en verbindt. Haar debuutvoorstelling Een Pleidooi voor Zelfmoord, (hier een interview met haar op Re-story over deze voorstelling) gemaakt en geproduceerd door de Kopergietery in Gent in samenwerking met De Grote Post in Oostende, werd een kwetsbare monoloog die het taboe rond zelfdoding aangaat en kreeg mooie reacties van pers en publiek. Met GIJ ZIJT HET  is Jozefien toe aan haar tweede professionele productie. Ze vroeg haar liefdespartner Johan Heldenbergh (Massis the Musical, The Broken Circle Breakdown, MARX,... ) om naast haar op scène te staan en mee te werken aan het (tekst)materiaal.

Prijs: € 25 voor communityleden

We hebben 15 tickets, laat weten als je mee wil gaan …