📖 Innerlijk parlement

Zo buiten, zo binnen. In de zoektocht naar een nieuw verhaal gaat het vaak over de hardware - economie, technologie, wet- en regelgeving. Minder vaak gaat het over de software: hoe we denken, kijken en voelen. Daarom deel ik tweewekelijks een dagboekfragment om even stil te staan en met andere ogen te zien. Een ontdekkingstocht naar wat de spiegels van het leven ons voorhouden. Met als doel de kijk van de mens op zichzelf te veranderen en zo bij te dragen aan een nieuw verhaal dat hoop geeft en activeert.

De verkiezingen. Ze zijn top of mind deze dagen met de verkiezingsuitslag in Nederland. En de verkiezingen die er in België in 2024 zitten aan te komen.

Ik weet niet precies waarom - misschien omdat ik het beter kan vastpakken als ik het kleiner maak - maar alles wat ik in het groot zie en hoor, probeer ik te vertalen naar mezelf en mijn eigen leven. Het fijne is dat het ook kan en klopt: zo boven, zo beneden. Zo binnen, zo buiten. En dus ook zo macro, zo micro.

Wat als ik nu eens verkiezingen hou voor en met mezelf? Wat zou daar dan de uitslag van zijn?

Kies ik voor mezelf of de ander?
Kies ik voor mijn hoofd of mijn hart?
Kies ik voor groot of klein?

Ik sta even stil, denk en voel … en ik kies voor allebei. Niet omdat ik niet kan kiezen of niet wil kiezen. Niet omdat het spreekwoord zegt: “Kiezen is verliezen.”

Nee, echt bewust kies ik voor allebei. Afwisselend. Net als het ritme van alles in de natuur: op en neer, eb en vloed, naar binnen en naar buiten, warm en koud, leven en sterven … 

Omdat ik deel ben van de natuur.

Mogen we dan op macro-niveau ook kiezen voor allebei? Afwisselend dit voorstel van die partij en dat voorstel van de andere.


Een vraag aan jou voordat je hier vertrekt …

Wat ons interesseert is wat de Re-stories die we maken met je doen. Het gaat niet alleen om bereiken, maar vooral om beraken.

Waar kies jij voor?

We horen het graag van je in de comments hieronder …