📖 Onbewust geleefd worden

Zo buiten, zo binnen. In de zoektocht naar een nieuw verhaal gaat het vaak over de hardware - economie, technologie, wet- en regelgeving. Minder vaak gaat het over de software: hoe we denken, kijken en voelen. Daarom deel ik tweewekelijks een dagboekfragment om even stil te staan en met andere ogen te zien. Een ontdekkingstocht naar wat de spiegels van het leven ons voorhouden. Met als doel de kijk van de mens op zichzelf te veranderen en zo bij te dragen aan een nieuw verhaal dat hoop geeft en activeert.

Foto door Robert Zunikoff via Unsplash

Am I a man or am I a muppet …

Dat liedje liet onze zoon mij onlangs horen. En ik moet zeggen … het doet me wel efkes stilstaan.

Hoewel ik al veel innerlijk werk heb verricht en me steeds bewuster word van mijn patronen en belemmerende overtuigingen vraag ik me nu, door dit liedje, af in welke mate ik echt bewuste keuzes maak. In hoeverre ik toch nog iets kies om (graag) gezien te willen worden. Uit angst voor de reactie als ik nee zeg. Om te pleasen …

Hoe vaak ik me dus toch nog laat leiden door angst, gewoonte. Door iets of iemand anders die de touwtjes in handen neemt.

I reflect on my reflection
And I ask myself the question
What's the right direction to go
I don't know.


Een vraag aan jou voordat je hier vertrekt …

Wat ons interesseert is wat de Re-stories die we maken met je doen. Het gaat niet alleen om bereiken, maar vooral om beraken.

Welke patronen en onbewuste overtuigingen vallen jou plots op?

We horen het graag van je in de comments hieronder …